Forest Fragrances lippenbalsem Papaya

screen-shot-2016-10-18-at-15-35-27

Afgelopen zaterdag was er een Pop Bazaar van ‘soortvanwinkel’. Er waren een heleboel stands waaronder Forest Fragrances. Ik sprak even met Anita (de oprichter van Forest Fragrances) en zij vertelde mij dat ze eerst suikervrij en gezonder ging leven en er toen achter kwam dat er in shampoo’s en zepen heel erg veel schadelijke stoffen zitten. Dat bracht haar op het idee om zelf zepen en lippenbalsems etc. te maken. En met succes! Vandaag review ik een van haar lippenbalsems in de geur papaya. Voor meer informatie over Anita en haar merk Forest Fragrances kijk zeker even op haar site!

_dsc7393

_dsc7394

Dit zegt Anita over de lippenbalsem:

‘Ingrediënten: rijstolie, sheaboter, bijenwas, cacaoboter, smaakolie, kleurstof (lipveilig) 

Heerlijk voedende lippenbalsem zonder conserveermiddel, zonder parabenen, zonder formaldehyde en allerlei andere chemicalien.

Omdat deze lippenbalsem bijenwas bevat is ze minder geschikt voor veganisten.’

_dsc7395

 

Ik heb de geur papaya gekozen omdat ik ooit een zeep van the body shop in de geur papaya heb gehad. En dat was een hele lekkere sterke geur. Super zoet en aanwezig maar erg lekker. Met die geur in mijn hoofd opende ik deze lippenbalsem. De geuren lijken totaal niet op elkaar, deze geur is heel subtiel en… zoet, maar niet sterk. Eigenlijk perfect voor op de lippen. In het begin is de geur aanwezig als een vleugje zoete sappigheid. Na een tijdje is de geur gewoon weg en zit er een heerlijk mengsel van  sheaboter rijstolie en bijenwas en cacaoboter op je lippen. De boters en olieën ‘liggen’ wel een tijdje op je lippen. Het duur even voordat het intrekt. Je kunt beter niet direct na het aanbrengen van de lippenbalsem aan de slag willen met lip potlood of lipstick. In de lippenbalsem zit zoals vermeld geen kleur, puur alleen verzorging dus. Deze lippen balsem ga ik hard nodig hebben in de winter, dan zijn mijn lippen snel een stuk droger dan normaal.

_dsc7397

 

Je kunt goed zien dat de lippenbalsem een beetje korrelig van structuur lijkt, maar zodra de balsem een beetje smelt is dat weg.

Ik ben blij met mijn lippenbalsem en ga hem zeker veel gebruiken!

_dsc7422 _dsc7421

xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *